Nepalese bruiloft
Door: Anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
27 Januari 2006 | Nepal, Pharping
Ohw zooooveel te vertellen, ik maak echt TE veel mee haha.
Te beginnen met een woensdagavond. We kwamen twee jongens tegen met wie we zijn gaan poolen. Later zijn we met ze mee gegaan naar hun kloosterkamer (een klooster in het dorp, dus niet ons klooster) Daar hebben we biertje gedronken (jaja ik ook aant bier) en vervolgens een Nepalees kaartspel gespeeld, erg leuk. Ik leer het jullie in NL!
Het leuke was dat we via een sluipweggetje bij hun moesten komen, langs hele smalle dingetjes en klimmen over een hekje haha en dat in het donker met mijn vest aan en capichon op, voelde me echt zo'n dief haha.
Gister heb ik iets heel bijzonders mee gemaakt, namelijk een Nepalese bruiloft. We waren uitgenodigd door een vriendin van Loes (Absela: nu ook vriendin van ons) want haar broer ging trouwen. Ohw wat geweldig, de plaatselijke fanfare rukt uit 's ochtends om 7 uur en gaat spelen. De vrouwen zijn allemaal druk in de weer met prachtige sari's (ik ga er ook 1 kopen, denk een donker rode of zwarte als gala jurk).
Ook kregen we een tika op ons hoofd (zo'n rode stip ja haha). Uiteindelijk kwam de stralende bruidegom uit zijn hokkie en ging de bruidsauto in. We gingen op weg naar Kathamandu (dat is ongeveer 1,5 uur verder Rene) en eenmaal daar was het wachten op de bruid. Ze zag er PRACHTIG uit maar wat was ze sjag. Dat kwam, hoorden we later, omdat ze uitgehuwelijkt was en nu bij haar familie weg moest (en als je lacht is het net alsof je het fijn vind dat je je familie verlaat). Toch was ze van binnen gelukkig zeiden ze alleen lachte ze niet (erg jammer i.v.m. de foto's haha). Het was heeeeel apart maar duurde erg lang. We moesten wachten, wachten en wachten. De hele schoonfamilie (van de bruid) moest hun namelijk zegenen (d.m.v. voeten wassen en een tika zetten). Het stomme is dat de familie dan gewoon wegloopt om thee te gaan drinken hahaha. Vervolgens zijn we gaan lunchen. We hebben veel gelachen met de kids en nog andere mensen ontmoet. Ik heb ook de eerste lekkere Nepalees ontdekt (van die andere familie) maar mams, maak je geen zorgen, hij was al getrouwd haha. Aan de vrouwen kun je zien of ze getrouwd zijn, dan dragen ze namelijk een grote ketting over hun sari.
Eenmaal terug in het dorp (de fanfare was er nog steeds) werd er volop gefeest (zonder de bruid en bruidegom overigens). We zijn gaan eten en toen nog even het dorp ingegaan. Zoooo lachen in zo'n " kroegje " ze wouden namelijk een Nederlands leidje horen en dan gingen hun dansen. We hebben " Zie gings komt de stoomboot" gezongen en ze dansten ahahaha zoo grappig. Vervolgens Marco, Andre Hazes en het Wilhelmus.
We zijn weer terug gegaan naar het feest en hebben even met 2 mensen gepraat over de verschillen in huwelijk en het grootste was toch wel het uithuwelijken en ons huwelijk uit liefde. We hebben veel geleerd over elkaars cultuur.
Daarna zijn we ECHT gaan feesten hahaha voelde echt idioot toen ik daar om 8 uur in een tuin stond te dansen haha en hoe te dansen. Toen kwamen ze aan met Nederlandse muziek hahaha een HELE oude cd met de Vengaboys (die ze geweldig vinden!) en je raadt het nooit: de magerita hahaha. We deden het beroemde dansje en iedereen ging staan kijken en zelfs de camera kwam erbij op het dak hahahaha. We hebben enorm gelachen. Niemand kan dansen maar iedereen doet ut gewoon. Behalve de vrouwen, die dansen niet. Ik heb dus nog nooit zoveel mannen om me heen gehad hahaha.
Vandaag gaat het feest verder, we zijn welkom tussen 12 en 1, want dan gaan we eten. Nogal een verschil maar wachten wachten wachten moet je hier haha.
Nou lieve mensen, ik hoop snel de foto's te kunnen plaatsen, dat heb ik nog niet helemaal door.
Trouwens, superrrr al die berichtjes van jullie allemaal, erg leuk om te lezen hoe jullie meeleven! En dat truitje hahaha moet ik nu eerst uitwassen want iemand gooide gister een tomaat naar beneden op mij! Haha maar hij is erg tuttig en erg leuk maar Anja, niet voor in Schippers haha!
Veel liefs, mij
27 Januari 2006 - 05:51
Jolinda En Judith Vanuit Australie:
hey lieve anita!!
Wauw.. wat een gezelligheid toch weer :) echt super om dat te lezen!
Dat is eerlijk gezegd hier wel anders ;)
Jammer dat die leuke kerel al was getrouwd, geluk voor je mams;)
Geniet er nog van..
we houden bij wat je allemaal doet
Liefs -
27 Januari 2006 - 09:01
Elles:
Heeey An!!!
Hier een berichtje vanaf de academie. Jeetje, wat een verhaal zeg. Echt super dat je op een bruiloft geweest bent. Toch een beetje 'All you need is love' :D (Behalve dan dat de bruid uitgehuwelijkt was...) Jammer dat die leuke Nepalees ook al getrouwd was, maar wie weet wat je nog tegenkomt. Mannen genoeg, hihi. Nee hoor, grapje! Is vandaag de laatste dag van de bruiloft? Of gaat het morgen weer verder?
Waarom is er eigenlijk een tomaat op je gegooid?
Leuk die foto's op je site! Gelukkig is de wc toch niet een gat in de grond zoals we dachten.
Nou, ik moet nu aan het werk. Ik mail je snel langer!!! Ik wens je heel veel plezier en doe rustig aan met de jongens :P
-xxx- Elles
Ps. Ik las gister en vandaag in de Metro dat heel Nepal plat ligt ivm de stakingen. Merk je daar nog wat van, of valt het bij jullie in de buurt mee? Doe in ieder geval maar wel voorzichtig!!!
xxxxxxxxxxx -
27 Januari 2006 - 12:30
Van Reesjes:
Heee!! Nou dat klinkt allemaal wel errug.... gezellig daar. Nou geniet ervan!!! Wie weet sla je straks zo'n dikke nepalees( of hoe was het ook alweer?) aan de haak en kun je niet meer dansen!! Doe ons dat maar niet aan ( en moeders ook niet)!!! Hee veel plezier daar , doe voorzichtig!!! en probeer ook nog wat te leren tussen al dat feesten door(?) Doeg groetjes ons -
27 Januari 2006 - 12:42
Yasmin:
anita ik heb net die twee fotos gezien wat en ranzige wc!!! ik heb een lekkere schoone wc lekker puh!!!!! -
27 Januari 2006 - 16:42
Ilona:
Hé meis,
Wat een belevenissen alweer...je bent er nog maar net! Heel erg gaaf! Leuk dat je nu al zoveel mensen hebt ontmoet. Je bent al aardig ingeburgerd! Super dat je zo'n bruiloft hebt mee mogen maken, zoveel anders als hier in Nederland. Wij zouden überhaupt nooit 'vreemden' toelaten op onze bruiloft! Echt gaaf hoor... het lijkt me zo'n andere wereld!
Meis, veel plezier met je nieuwe avonturen. Ik blijf je volgen! Ben benieuwd naar je volgende verhaal!
Liefs... -
27 Januari 2006 - 19:58
Marloes Visscher:
Hey meis!
Wat een gebeurtenissen allemaal en dat in 1 week tijd al hahaha! Maar je hebt het daar wel naar je zin zo te lezen, gelukkig :D! Nog heel veel plezier en geniet ervan! Ik blijf je volgen!
xxx Marloes & de groeten van Anteo en de rest van die groep -
27 Januari 2006 - 20:53
Janneke:
Nou nou zo te zien voel je je al helemaal thuis daar haha!!! Het is wel de bedoeling dat je weer terug komt hoor!! En niet met een vent daar ervandoor gaat!!! Fijn om te lezen dat je het na je zin hebt. Geniet er lekker van en vergeet niet dat wij hier op je wachten dus.... je moet terug komen hahaha. Doe janjaap en fianne de groetjes van mij kus Janneke -
27 Januari 2006 - 21:50
René Pluijgers:
Hoi Anita, hartstikke gaaf, volgens mij wordt die hele stage een groot feest, en ik denk dat je er heel van aan hebt, als je zoveel contact met de bevolking daar hebt.motto van de echte Nepalees, het leven is een groot fees.En met zoveel mannen dansen, biedt wel heel veel kansen.veel plezier,groeten René -
27 Januari 2006 - 22:05
Elles Again...:
Hey, hier nog even een kort berichtje van mij. Een kleine update over ATWT zodat je over 2 maanden en 3 weken ( ;) ) niet te vervreemd bent, hihi. (Of wil je alles nog als verrassing houden? Zo ja: meld 't dan ff. Maar goed: Jordan Sinclair is dus Cabots biologische vader en Jordan zelf is de zoon van - schrik niet (!) - shit... nu ben ik z'n naam ff kwijt... uhmzzz.... James Stenbeck!!! Rosanna is bang dat James het leven van Cabot kapot zal maken (net zoals hij zijn eigen zoon heeft laten opgroeien in een weeshuis) dus zij is nu op de vlucht. Het laatste shot van vandaag was dat ze op haar prive-vliegtuig stapte. (Ze ontvoert Cabot duzzz.) Verder is Lucie in de limo gestapt die haar naar het vliegveld brengt. Ze gaat namelijk weer bij haar moeder wonen in Montega. Het probleem is alleen dat ze ontvoerd wordt door 1 van die criminelen door wie ze laatst ook al is lastig gevallen.... Spannennnnnd!
Nou... tot zover voor vandaag. Ik kan natuurlijk niet alle afleveringen kijken, maar zodra ik weer heb gekeken update ik je weer :) Slaap nog maar even lekker, ik ga nu naar bed.
Knuf, Elles