Tea party, zwemmen etc...
Door: Anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
15 April 2006 | Nepal, Pharping
Gisteren hadden we onverwachts geen lessen ivm nieuwjaar. Het was prachtig weer dus besloten we te gaan zwemmen. Een viertal lama's mee en Loes, Femke en ik gingen op pad (het was een flinke wandeling in de hitte) en kwamen uiteindelijk aan bij een heel vies klein zwembadje maar ohw zo welkom na de wandeling.
Ik zelf ben erg huiverig voor zwemmen ivm mn zwakke oren en heb het dus bij poedelen gehouden (ook maar 1 keer). Het zonnen beviel me prima!
Er waren ook nog wat Nepalese jongens van onze leeftijd die het erg leuk vonden om foto's van ons te maken op hun mobiel. Ik was er minder van gecharmeerd. Ze wouden ons vervolgens een lift geven naar het klooster maar ik vertrouwde het niet en we zijn dus toch maar ter voet terug gegaan.
Het was wel erg gezellig en lekker.
Vandaag zouden we naar Kathmandu maar er is nog steeds staking, straatverbod en demonstraties dus Kathmandu zit er helaas niet in. Ik hoop dat ik woensdag dan nog tijd heb want ik moet echt nog 3 cadeautjes inslaan!
Vandaag onze laatste vakantie dag, dan nog 3 lesdagen en dan vliegen we alweer terug... Pff wat vliegt de tijd voorbij maar pff wat heb ik ook zin om iedereen weer te zien, te spreken en alles te vertellen en te laten zien!
Mijn mobiel werkte gisteren weer eventjes maar doet heel raar op het moment. Heb al 30 keer hetzelfde smsje gekregen en kan niks versturen... Balen dus weer...
Donderdag hadden we een tea party gegeven voor onze 'vrienden' in het dorp. We hebben 3 uur in de keuken gestaan om pannenkoeken te maken en om 16.00 tot 18.00 werd de party gehouden. Natuurlijk moesten we ook eerst het goeie recept nog vinden want hier kennen ze geen pannenkoekenmix. Meel, zout, melk en eieren doen wonderen!
Het was erg gezellig, vooral erg veel kinderen en we hebben de stoelendans gezellig met ze gedaan. Het was alleen wel weer allemaal op Nepalese stijl; om 16.00 moest ALLES nog geregeld worden; de stoelen moesten op het veld, de pannen, het hout etc.... Het duurde ook eeeeeuwen voordat iemand in actie kwam: niks voor mij! Ik was dus ook flink sjag in het begin omdat ik me gewoon heel erg heb moeten haasten i.v.m. de lessen die ik nog gewoon moest geven in het klooster. De eerste thee werd uiteindelijk om 17.15 (!) ingeschonken.
We hebben nog mooie armbanden gekregen, een ontiegelijk lelijke mok, nepbloemen en een broche! Heel lief allemaal. Het was een geslaagd feestje.
Ik ben me na de theeparty gaan douchen en toen mn dagelijkse ritueel af gaan werken: eerst naar de 2 kamers van de jongsten: daar moet ik (nog steeds) de jongen met de plekjes op zijn vinger insmeren, ik stuur de twee jongens met schurft onder de douche, dans en klier wat met die kleintjes en wens je een goede nachtrust... Vervolgens ga ik naar een kamer van een oudere lama en klets mijn hele avond daar vol.
Zondag gaan we koken voor een hele goeie vriendin (van haar hadden we ook die bruiloft in het begin) en maandag toneelstukken. Dinsdag koken in het klooster en woensdag richting Boudha.
De Nederlandse meiden komen trouwens ook kijken naar onze toneelstukken, erg gezellig dus. Jan Jaap en Fianne kunnen helaaaas niet komen ivm de stakingen enz... het is niet veilig en ik wil natuurlijk niet dat ze risico nemen.
Nou, ik ga even mailen en tot heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel snel in Holland!
Veel liefs
18 April 2006 - 15:30
Ilona:
Hé meis
Gezellig zo'n tea-party, zal wel echt Nepalees zijn dat alles wat traag op gang komt, ben je er nog niet aan gewend dan?:P
Wel vervelend dat je zo met je oren zit, maar ja zonnen is natuurlijk ook erug lekker. Je zult nu wel lekker bruin zijn!
Meis, doe voorzichtig aan!
Tot heeeeeeeeel snel ;)
Liefs...