2e stagedag - Reisverslag uit Pharping, Nepal van Anita Boer - WaarBenJij.nu 2e stagedag - Reisverslag uit Pharping, Nepal van Anita Boer - WaarBenJij.nu

2e stagedag

Door: Anita

Blijf op de hoogte en volg Anita

01 Februari 2006 | Nepal, Pharping

Hallo lieve mensen!

Mijn mams en paps hadden veel vragen gesteld over de stage.
Ten eerste, ik heb bijna nog geen speelgoed weggegeven, vooral in bruikleen zodat ik veel kinderen elke keer blij kan maken. Uiteindelijk geef ik alles weg.

De school is erg groot, het heeft 900 leerlingen, gemiddeld 30 - 40 kinderen in 1 klaslokaaltje. De klassen zijn errug klein! Er staan allemaal bankjes en tafels tegen elkaar aan en het is echt proppen. Ze hebben geen vaste leerkracht en wisselen na 40 min van vak en dus ook van leerkracht. Niet de klas verhuist maar er komt gewoon een andere leerkracht in de klas. Alles gebeurt in het Engels, op Nepali na. De boeken zijn ook in het Engels geschreven en de kinderen worden ook verplicht Engels te praten zodra ze het gebouw inlopen.
School begint rond 10.00 (eerst moet er gezamelijk met alle 900 kinderne gebid worden) en is afgelopen rond 15.00.
Kinderen die niet naar school gaan werken vooral bij hun ouders of sjouwen stenen en zand naar boven om te bouwen.

Vandaag hadden we een leerkracht die ontzettend duidelijk les gaf. Ook complimenteerde hij de kinderen en de klas was erg betrokken. Ik merk dat de kinderen helemaal geen straf krijgen en ook niet gestimuleerd worden om op te letten. Morgen gaan we hier even navraag naar doen.

De leerkachten willen constant weten hoe we in Nederland lesgeven, wat de overeenkomsten en verschillen zijn en wat we van hun manier van lesgeven vinden. Veel dingen vind ik verschrikkelijk maar we zijn erg voorzichtig met kritiek. Morgen is onze laatste dag maar we mogen ALTIJD weer komen hebben ze al gezegd.

Ik ga zo lekker uiteten (het eten in het klooster wordt namelijk met de dag viezer en ik had gister onwijs last van mijn buik).

Tot morgen dus maar weer!

Heel veel liefs, Anita

PS 1: YASMIN: hoe was je kinderfeestje vandaag?

PS 2: Jackie uit groep 7: Het is heel leuk hier! Heel mooi maar ook heel arm! Hele mooie kleren trouwens hier!

PS 3: SANDER KOENE: Jeee wat leuk dat jullie een nieuw schrijfschrift hebben, ben erg benieuwd! Het is hier 's middags heeerlijk warm alleen 's ochtends en 's avonds erg koud! Verder is het hier super, al mis ik mijn papa en mama wel heel erg!

• 01 Februari 2006 - 11:14

Leonie:

He Meid,
    Tja je bent al geen makkelijke eter... ik ben even benieuwd wat je daar zoal eet.... Mooie foto's op je site hoor!

Liefs Leonie

• 01 Februari 2006 - 15:27

Liset:

hoi juf anita.
    ik ben de zus van koem.
    ik wou vragen,ben je al een betje bruin?
    dat was het!!!!!!!!!

• 01 Februari 2006 - 16:18

Sander Koene:

hoi anita
    het is hier koud
    ik heb met wessel gespeeld
    laurens kan het heel goed!
    groete sanderrrrr

• 01 Februari 2006 - 17:06

Ilona:

Wat een ervaringen zeg op zo'n school. Super om zoiets te kunnen meemaken! Geniet er maar van!
    Enne, het eten...daar zul je vast op een gegeven moment wel aan wennen. Als je straks weer thuis bent zul je niets anders willen :P :D
    Liefs...

• 01 Februari 2006 - 18:45

ROALD EN PAPA:

KAN JE GOED ENGELS PRATEN WAAROM KRIJGEN DIE KINDEREN GEEN STRAF WIJ KRIJGEN WEL STRAF IN NEDERLAND OP SCHOOL ALS WE WAT FOUT DOEN KRIJGEN WIJ OOK STRAF EN BIJ JULLIE NIET DAT IS NIET EERLIJK

• 01 Februari 2006 - 19:57

From The Bergroede:

Hey meis, geweldige foto's heb je gemaakt erg leuk om alles te lezen en bekijken. Fijn om je even aan telefoon gehad te hebben.Pa zijn verjaardag is goed verlopen je moet trouwens de groeten en een dikke kus van hem hebben. Leuk al die berichtjes van je stage school . Wat krijg je zoal te eten? en als je uiteten gaat is dat nog een beetje nou ik hoor het wel van je. We spreken elkaar weer Liefs Tiny
    en natuurlijk de groeten van de Hans en 2 dikke kussen van Stefan en Esmee

• 01 Februari 2006 - 22:02

De Striekertjes,:

Hoi meisie,
    Zet alles maar goed op je harde schijf, daar heb je later alleen maar profijt van. Wat betreft je buikpijn, je weet het he, van die banaan!!!!! hahah
    Liefs ONS
    p.s. Leuk die reacties van je "eigen kinderen".

• 02 Februari 2006 - 12:28

Elles:

Heeeey Anita!!!

Alles goed? Lekker uiteten geweest? Wat heb je gehad? Hopelijk is je buikpijn ondertussen over! Erg lastig, ik ken ' t... Haha.
    Eergisteren zijn we bij die duikarts geweest. Sjees, wat hebben we achteraf gelachen. We moesten een conditietest doen die nergens op sloeg. Daar krakte m'n knie nog bij. Maar we hebben onze papiertjes gelukkig gekregen en we zijn nu klaar voor vetrek. Vandaag over 3 weekjes al. Komen we een stukje dichter bij je ;)

Ik heb gehoord dat je nu zekerweten gaat trekken? Leuk hoor! Heb je al goede bergschoenen gekocht? En waar slaap je eigenlijk tijdens zo'n tocht? In hotelletjes/hutjes of neem je een tent mee? En wanneer vetrek je? Doe wel heel voorzichtig he!!!

Vandaag alweer geen ATWT-update. Ik moet vanmiddag naar een of andere lezing over het examen. En daar heb ik me een zin in... ahum.... Maar wat moet dat moet. :(

Wat leuk trouwens dat je allemaal mailtjes krijgt van je stagekinderen!!!

Wanneer denk je dat je weer foto's op de site erbij gaat zetten? Die vind ik erg leuk om te bekijken en ik ben heel erg benieuwd!

Nu ga ik maar weer eens verder met wat ik aan het doen was (ik zit op de academie). Zie uit naar je volgende mail!!!!!!!

Veel liefs en een KNUFKNUF (normaal krijgt alleen Mila -poes- die, dus das een eer, hahahaha)
    Elles

• 02 Februari 2006 - 12:28

Yasmin:

ja cool jamer dat je er niet bij was papa heeft ons met de limo gehaald en terug gebracht!! we heben reuze micado gedaan!!!! ik had een griezel feest!!! en nog hang de was op gedaan!!!!! kus kus