EINDELIJK weer mail van mn kant
Door: Anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
12 Maart 2006 | Nepal, Pharping
Daar ben ik weer eens een keertje, vele pogingen gedaan maar helaas werkt dit land niet helemaal mee. De electriciteit valt CONSTANT uit dus op goeie gok probeer ik het weer een keer. Ik had willen mailen dat we binnen nu en 3 weken regen moesten krijgen omdat er anders helemaal geen electriciteit meer is maar dat is niet meer nodig. Dit is namelijk de derde dag dat het CONSTANT regent, lijkt wel Nederland ;-)
Veel gebeurt, pff waar moet ik beginnen. Ik weet het, ik moet vele mensen bedanken, ik heb namelijk weer post ontvangen:
- Paps en mams: SUPERRRR bedankt voor het lekkere pakketje met spulletjes en de 5 geweldige kaarten! Mijn kamer hangt echt vol met kaartjes uit de tureluur
- Bernine: Superrr thnx voor je kaartje en nog meer bedankt voor je heeeerlijke gezichtsmasker, heeerlijk!
- Christel en fam van Olst: Hartstikke bedankt voor de twee lieve kaartjes en natuuurlijk voor het sponseringsgeld, superrrr! Kan ik mezelf weer blij maken (en zou de kindjes ook wat geven ;-))
- Ome Frits: GEWELDIG pakketje, super lekker, geniet er nu al van. Ook bedankt voor het kaartje uit Gmuiden (was al bijna vergeten hoe de haven eruit zag haha)
- Leonie: Jij ook opnieuw heel erg bedankt voor je kaartje, de 4e al ondertussen, thnx!
Verder ben ik naar mn stage geweest. De tekeningen hangen, jaja, met kauwgom en nah et ophangen kreeg ik een groot applaus en veel 'thank you thank you miss' haha wel lief. Ook ben ik opnieuw getuige geweest van straffen en dit keer met een knoop in mn buik. Buiten op het plein zag ik het van veraf, weet verder niet waarom maar iemand kreeg een mep. Later gaf ik Engels en kwam een leerkracht mn les binnen: kledingcontrole. Wanneer er iets mis was kregen ze een flinke mep. Ze waren doodstil, heel onderdanig en gewoon bang, echt bang. Dat was af te lezen aan de houding en gezichtsuitdrukking. Ook de opluchting was zooo te zien wanneer de leerkracht jou gepasseerd was. Ik vond het vreselijk maar wist niet wat ik moest doen… was echt sprakeloos. Later heb ik aan de kinderen gevraagd of dit vaker gebeurt en ze zeiden volmondig JA, ook tijdens de reguliere lessen. De directeur heeft ons verteld dat ze nooit slaan, ze straffen met woorden, nou dat geloof ik dus niet meer. Ik bekijk deze leerkracht in eens met hele anders ogen, gek he?
Vrijdag kreeg ik een heeeeel naar gevoel in mn klas het laatste uur. Tussen mn lessen door laat ik altijd IEDEREEN die moet plassen gaan zodat ze tijdens mn lesuren niet meer mogen. De leerkracht schreeuwde iets Nepalees in mn klas en iedereen werd stil en deed raar. Vervolgens kwam mn klassenoudste TOTAAl overstuur de klas in, wilde niet zeggen wat er was. Vandaag kwam ik er achter dat ze flinke klappen heeft gehad omdat zij toe liet dat ik iedereen naar de wc liet gaan! Hoe belachelijk! Maar pff was wel ff schrikken… heeft veel indruk op me gemaakt…
De rest van mn stage gaat prima, de kinderen krijgen echt mn ding door te hebben. Vandaag kreeg ik te horen dat ik geen science meer mag geven ivm het komende examen, gaat weer een les. Nog maar 2 engels lessen per dag, baal ervan, vind science erg leuk en 3 uurtjes per dag is gewoon veel fijner (daarnaast heb je natuurlijk je voorbereidingstijd en je nakijken (35 schriften per keer haha).
We mogen van onze school 100 dollar geven aan deze school, wij vinden echt dat ze dat verdienen, ze hebben zoveel voor ons gedaan, we zijn zooo welkom. Ook werden er fotos van ons gemaakt voor in het nieuwe schoolmagazin haha lachen he.
Zooo grappig trouwens, iedereen vraagt hoe ik in Holland heet. Haha Anita is een Nepalese naam en ze denken dat ik die heb aangenomen voor hier.
Ik heb mn Nepalese dress opgehaald, is mooi geworden, moet hem nog ff aantrekken, hoop dat ut me staat haha. Zo snel mogelijk volgt een foto.
Vrijdag aan het eind van de middag zijn Loes, Femke en ik op pad gegaan met 3 vrienden uit het dorp naar een of ander beroemd toeristisch meer. Het regende heeeel erg maar goed, taxi en we komen er wel (dachten we). De taxi stopte 10 km voor ons eindpunt want hij durfde niet verder, de weg werd glibberig en hij wou terug. Daar sta je dan haha. We zijn dus maar gaan lopen, ik op mn laarzen en vest (vond jas niet nodig, jaja, dom) en zelfs 1 van die jongens op slippers. Na ruim 2 uur lopen kwamen we aan in ons ‘hotel’ 2 kamers, 4 bedden, eeuuuhh? Oke haha we hadden snel besloten hier te blijven (als je horde hoe hard het eigenlijk regende). We maakten dus een jongenskamer en een meisjeskamer, schoven de bedden tegen elkaar aan en op die manier maar de bedden gedeeld. We zijn in de huiskamer gaan zitten en hebben truth or dare gespeeld, lekker puberachtig maar errug lachen. Ook hebben we een nepalees kaartspelletje gespeeld en gekletst, was errug gezellig! Uiteindelijk lagen we rond een uurtje of 1 op bed en om 6 uur was Shiva klaar wakker en klaar om te vertrekken. Maar Fem en ik vonden die alles behalve een goed plan en uiteindelijk vertrokken we om half 9. Weer te voet en weer in die KUT regen. We baalden enorm toen bleek dat er geen bussen en geen taxi en we dus nog verder moesten lopen. Eenmaal onderweg, na 2 uur lopen kwam ere en lege jeep langs: onze kans en hij is gelukt haha. We zijn toen met de jeep verder gegaan. ‘s Avonds hebben we de avond afgesloten met eten bij Shiva thuis. Erg gezellig gehad maar regen: ik HAAT regen.
Het meer was trouwens echt heel mooi maar je blijft niet echt lang staan kijken als je helemaal nat bent en het komt met bakken de lucht uit!
Morgen moeten we visum verlengen en gaan we gelijk naar een sari kijken. Dinsdag is hier een groot feest, colour festival. Dan gaan ze met waterballonnen en vloeistof gooien haha ja ech kinderachtig maar wel lachen denk ik. Het is een nationale feestdag en dus geen stage. Woensdag en donderdag stage op het Cardinal en dan EINDELIJk stage in het klooster.
Voor nu genoeg, ik heb zoooooveel mailtjes te beantwoorden en moet al bijna weer eten. En we moeten vanavond mee eten in het klooster van Tenzin want we zijn altijd maar op sjouw en er zijn gasten (die echt op hangen gedragen worden) waar wij bij moeten zijn.
Tot mails (hopelijk nou weer wat sneller en dan ook weer foto’s )
Liefs, anita
12 Maart 2006 - 10:32
Martine « ]:
Heey meid,, Het duurde inderdaad lang voordat ik een mailtje kreeg van deze site ;) Maar Wat raar dat die vrouw klappen had gehad .. :-O dat is hier niet zo gebruikelijk ;) Haha ,, Maar ik ga weer st0ppen ;; doegdoeg ;; misJouu -
12 Maart 2006 - 15:07
Wietske En Aletta:
Hoi hoi,
zo zie je maar dat je toch in een hele andere wereld met andere (barbaarse)manieren en gewoonten.
En die regen ach dan kun je vast weer wennen joh!!
Aletta heeft vorige week proef-examen van typen gehad en was toen geslaagd nu het echte nog even deze week!!
Nou groeten van deze kant.
Liefs Aletta en Wietske -
12 Maart 2006 - 17:26
Yasmin:
lieve anita
hoe is die??
ik wens je veel plijzier!! -
13 Maart 2006 - 11:51
Willeke:
Heej Aniet,
Hoelang moet je nou precies stagelopen.. En kom je wel aan je stage uren als je maar zo weinig les mag geven? Lijkt me idd wel kut om gewoon met eigen ogen te zien dat die kinderen afgeranseld worden.. maarjah das hun cultuur neem ik aan! Gelukkig is dat in Nederland anders!! Nou meissie veel plezier daar nog...
Groetjes WIlleke -
13 Maart 2006 - 14:09
Elles:
Heeey Aniet!
Alles goed? Al opgedroogd? En is de regen al over? Daarvoor ga je niet naar Nepal natuurlijk... ;) Hier is het de afgelopen dagen eigenlijk wel heel mooi weer. Lekker zonnetje, dus dat is achter 't glas best lekker zitten! En dat heb ik de afgelopen week wel gedaan... Vorige week maandagochtend om 8 uur begonnen met leren voor mijn kunstgeschiedenistentamen van vandaag, tot vannacht 1 uur ongeveer. Jah, ongeveer aan 1 stuk door, hahaha. Nu heb ik 'm gelukkig gehad en kan ik jou weer eens even een wat uitgebreidere mail sturen. Maar zoals je wel zult begrijpen heb ik niet zo bar veel meegemaakt de afgelopen dagen :) Eens denken, wat zou ik je eens kunnen vertellen.... uhmzzz..... neej, ik weet eigenlijk echt niks! Wat stom!!! Sorreeey.... Heb je al een sari gekocht? Lijkt me wel mooi! Wat voor kleur wil je? En hoe ziet je andere jurk eruit? Probeer maar snel een foto erop te zetten, ben heel benieuwd! En klaar om morgen opnieuw nat te worden? Haha, vanwaar waterbalonnen op een feest??? Doe je regenpak maar aan. ATWT is trouwens wel spannend. Allemaal nieuwe stelletjes...! Ik ga zo denk ik maar weer eens even kijken. En dan mail ik wel wat de vorderingen zijn, hihi.
Nu ga ik weer stoppen. Volgens mij is 't nu toch nog wel een aardig lang mailtje geworden. Heb je weer wat te lezen :D
Veel plezier morgen op het festival!!!
-xxx- Elles -
13 Maart 2006 - 19:06
Ilona:
Hé meis,
Pfff, ik moest wel even schrikken toen je schreef van die 'klappen'. Ik kan me heel goed voorstellen dat je er echt een rotgevoel aan over hebt gehouden. Zo 'raar' dat ze zomaar klappen krijgen...dan hebben we het hier in Nederland maar goed voor elkaar!
Shit van al die regen zeg...zit je in Nepal en regent het constant. Maar de temperaturen zullen altijd wel beter zijn als hier. Vannacht was het -10!! Brrr...
Ben benieuwd naar je verhalen over het colour festival!
Maar ik ben nog meer benieuwd naar de foto's waar je je Nepalese dress aan hebt! Jammer dat het zo lastig is om foto's te plaatsen, maar ik ben blij dat ik 'gewoon' je verhalen kan volgen!
Meis, veel plezier morgen met het colour festival! Tot snel!
Liefs... -
14 Maart 2006 - 16:10
Marloes:
Hey meis,
Sjonge..klappen krijgen om naar de wc toe te gaan..das niet niks! Hier was het de afgelopen dagen ook koud, maar vandaag scheen lekker hetzonnetje. Ik ben benieuwd naar je Nepalese kleding :D!
Veel succes en plezier!
xxx marloes -
17 Maart 2006 - 19:12
Lieke:
hoi anita, leuke foto's we willen hier op de titus brandsmaschool graag je adres weten. liefs en kus lieke!