Plaatselijke bevolking - Reisverslag uit Pharping, Nepal van Anita Boer - WaarBenJij.nu Plaatselijke bevolking - Reisverslag uit Pharping, Nepal van Anita Boer - WaarBenJij.nu

Plaatselijke bevolking

Door: Anita

Blijf op de hoogte en volg Anita

23 Januari 2006 | Nepal, Pharping

Hallo!

Vandaag hebben we uitgeslapen tot 12 uur (nadat we er om 21.00 zijn ingedoken).
We kregen onze kamer rond 20.00 en hoe moe we ook waren: we moesten en zouden onze spullen uitpakken. Door middel van heel veel foto's en kaarten van het thuisfront is het ook echt onze kamer geworden.
Helaas ligt het netwerk eruit dus bellen en smsen lukt niet. Ik ben dus nu al heel erg blij met het bestaan van dit internetcafe haha.
Na het 'ontbijt' zijn Femke en ik erop uitgetrokken, opnieuw naar het dorpje hier onder, voor cola, water (de waterzuivering in het klooster is kapot) en wc-papier. Ditmaal tijdens het daglicht en zijn we ook echt de plaatselijke bevolking in gegaan. Wat indrukwekkend was dat! Vrouwen met zakken zand op hun rug, mannen met bakstenen en dat de berg op en weer af en dat de hele dag door.. Jeetje, tis zo bijzonder. Iedereen is zo gastvrij en het is hier zooo arm. Sommige kinderen waren er gewoon op getraind om 'hello how are you' te zeggen.

Heel tegenstrijdig is om te zien hoe hard sommige mensen werken (zoals de 'dragers') en hoe sommige mensen echt helemaal niets doen! Het maakt ze allemaal niet zoveel uit..

Mijn eerste elastiekje (van jou Dyanne) heb ik aan een meisje gegeven die een hele grote bult kleren aan het ' wassen ' was met een wasteiltje en wat water. Ze was zooo blij met een klein elastiekje en glimlachte trots toen ik een foto maakte. Ik heb al veel foto's gemaakt en morgen in Kathamndu zal ik ze branden op een cdtje, vanuit daar kan ik ze hier op zetten.

We zijn net thee wezen drinken bij kennis van Loes. Eerst in totale armoede met superrrr lieve meisjes. Later bij een beter bedeelde waar we op de bank 10 fotomapjes moesten bekijken haha. Zoals ik al zei is de thee afschuwelijk vies en Tenzin brengt ons nu altijd een grote kan met hot water. Het is verschrikkelijk om de vrouwen te zien sjouwen met tassen vol met stenen en aan de andere kant van de straat zitten ze een beetje te hangen. Zo vreemd allemaal... Ik heb ook al een maatje, de hond in het klooster. Mijn schoenen heb ik buiten de kamer gezet (ja het was niet te houden die geur na 3 dagen dezelfde sokken haha) en ik hoor gegrom dus ik had echt zoiets: daar gaan mijn schoenen maar nee hoor, de hond lag voor onze deur en er liep iemand langs, hij past dus echt op ons! Vanmiddag zat ik op het balkon in de heeerlijke zon en toen lag ie ook heel lief bij me. Natuuuuurlijk kan ie niet tippen aan mijn eigen hondje maar het is een goeie vervanger haha.

Internet is zoooo sloom en loopt zo vaak vast dat ik gewoon geen persoonlijke mailtjes kan sturen. Nou ik moet mijn paps en mams nog even een lieve mail sturen en ik mail zo snel mogelijk weer!

Thanx voor alle reacties!

Nou dagdag, tot snel!

Veel liefs, Anita

PS Ik merk hier niks van alle drukte en gevaar waar iedereen het over heeft. Het is hier allemaal veilig, maak jullie geen zorgen!

• 23 Januari 2006 - 14:35

Bernine:

He meis,
    Leuk leuk, weer een reactie...Gelukkig dat je toch af en toe even iets van je kan laten horen, ondanks het sloooome internet ;o)...!!Shit dat je mob het nie doet...naja wie weet doettie het strakjes wel wel =)!!Haha en cowl dat je al een maatje hebt...;o)!!Nou meis, blijf je volgen en geniet er lekker van...en gelukkig maar dat je niks merkt van al dat rare gedoe daar...=S!!

Liefs & dikke kus Bernine lof joeh!!

• 23 Januari 2006 - 14:39

Bernine:

He meis,

Liefs & dikke kus Bernine lof joeh!!

• 23 Januari 2006 - 16:06

Elles:

Heeeeeeeeeey Anita!!!
    Wat fijn dat je veilig bent aangekomen! Je hebt idd wel een heel lange reis gehad. Gelukkig een overnachting in een superluxe hotel! Hoe slaapt je bed in het klooster? Nog geen rugpijn? Hahaha ;) Heb je de jongens die je les gaat geven al gezien? Hoe zien de klaslokalen er daar uit? Of zijn die er niet echt? Ik ben heel benieuwd naar al je verhalen! En naar de foto's!!! Wij hebben gister tijdens het duiken trouwens nog superfoto's van je vader gemaakt, hihihi!!! Ligt op z'n rug in een opgeblazen vest in 't water te dobberen (letterlijk), erg grappig. Maar die krijg je heel binnenkort vast en zeker te zien. Hopelijk horen we snel weer van je! Tot die tijd: slaap lekker (het is bij jou nu denk ik alweer 22:00 uur) en heel veel plezier, EN doe voorzichtig!
    =xxxxxxxxxxxxxxxxxx= Elles

• 23 Januari 2006 - 16:12

Martine:

HeeJ Meiid ,, Janjaap ,, diie reiisgnoot.. iis de z00n van de leraar bij mij 0p sch00l ;) Wel grappig.. we vinden het super dat je het zo naar je zin hebt.. en blijven je v0lgen .. XxX .. LiiefS .. Vanhiier

• 23 Januari 2006 - 16:13

Martine& Wiietske&aletta:

• 23 Januari 2006 - 17:35

Mieke:

Hallo,

Leuk te horen dat alles daar goed gaat. Hier in België ook nog alles OK. Als ik zo je vertellingen lees ben ik toch beetje jaloers. Hou je daar allesinds goed en nog veel succes.

Dikke knuf,
    Mieke (je Belgische student)
    xxx

• 23 Januari 2006 - 19:15

Dyanne:

Hallo Anita,leuk om al weer wat van jouw te horen.Nou je weet nu al wel wat reizen is he??Maar jij bent goed over,en de eerste indruk is ook goed!Dus ga er voor!!Grappig he dat ze met een haarelastiekje al blij zijn .Nou ik hoop dat je nog heel veel kinderen blij kunt maken en dat je er een hele fijne tijd zult hebben.Groetjes Dyanne

• 23 Januari 2006 - 20:09

Je NichtJ :: MartiiNe:

HeeJ Meiid ,, Kviind Het fijn 0m te weten dat je het z0 naar je ziin hebt .. beetJe leuke j0ngens daarr?:P ,, ×_Miis j0u z0_× Neverr Wanna l0se y0u ,, ~xxx~ J niiChtJe MartiiNe,,!! (F)

• 24 Januari 2006 - 11:39

Christel:

Hey meissie!!
    Super dat we je zo kunnen volgen!! Tis nog steeds vreemd dat je weg bent. Geniet er van he!! Zo'n kans krijg je nooit meer waarschijnlijk!! We mailen!!

Love ya, dikke kus Chris

• 24 Januari 2006 - 14:01

René Pluijgers:

Hoi Anita, hartstikke fijn dat je goed over bent en dat je al je eerste indrukken hebt opgedaan.Leuk om zo jouw reis te kunnen volgen.Moeten we de schoonmaakkar nasturen voor de douches ?
    Heel veel plezier en groeten van hier

• 24 Januari 2006 - 19:49

Joost Kieft:

Dag Anita,

Fijn om te lezen dat jullie er zijn. Wat een indrukken zeg! Geniet er van, ik blijf je op een afstandje volgen. Enne....heb je wat aan je Engelse les gehad?
    Oh ja Judith en Jolinda hebben nog meer vertraging (24 uur) gehad in Japan, het kan nog erger dus...

• 25 Januari 2006 - 08:32

Marleen:

Heey meid, alles wel? Hier wel ;o) Echt relaxt dat je zo contact kunt houden. We blijven gewoon 24u per dag geupdated wat jij allemaal doet =) Ben blij dat je veilig bent aangekomen.. Je zult wel veel dingen zien, eigenlijk teveel om te vertellen, ofnie?! Nou meis héél veel suc6 daar met van alles en nog wat! We contanten ;o)
    Veel liefs en xXx Marleen