Frustratie over wiskunde
Door: Anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
02 Maart 2006 | Nepal, Pharping
Vandaag opnieuw stage gelopen met opnieuw een heleboel frustraties maar ook wel weer errug leuk! Mijn eerste les science ging erg goed, effect van milieuvervuiling. Kinderen deden goed mee en waren mondiger dan de vorige keer. Math ging helemaal mis. Mijn eerste onderwerp ging goed, ik had een rechthoek enz... in elkaar geknutseld en daarmee gingen we opdrachten maken. De leerkracht die erbij zat had commentaar op mijn manier van werken en vond dat een klaslokaal 4 hoeken had i.p.v. 8. Toen wou ik het volgende (voorbereidde) onderdeel gaan behandelen maar dat bleken ze al gehad te hebben (terwijl dat na het vorige deel kwam)... Daar ging opnieuw mn lesvoorbereiding en dus maar weer improviseren. Het ging over volume maar die leerkracht had een pikkie op mij denk ik want alles wat ik deed keurde hij af via de kinderen. Ook beantwoordde hij mn vragen aan de kinderen. 3 x 3 x 3 kan worden opgelost door 3 x 3 is 9 en 9 x 3 is 27 maar dat mocht niet volgens meneer. Ik werd zooo pissig en toen had ik een spelfout lenght ipv length en dat ging ie via de kinderen vertellen. Ook loog hij over de eind tijd van de les waardoor de kinderen veel te snel klaar waren met de opgaven. Ik neem me dus voor wanneer ik weer wiskunde moet geven, ik de leerkracht er niet in laat.
Ze zijn sowieso erg flexibel met het bellen van de bel, de ene keer gaat de bel na 30 min en de andere keer na 40 min. Je weet nooit waar je aan toe bent.
Nog iets irritants is dat de antwoorden van de wiskundeopgaven achterin het boek staan: voor sommige een kwestie van overschrijven dus.
Wel erg leuk was om te zien hoe de kinderen hun best hadden gedaan met hun huiswerk, was echt prima voor elkaar! Ik heb dus ook stickers uitgedeeld (die komen dus prima van pas Dyanne, ze vinden het helemaal geweldig want dat kennen ze niet). Een krul kennen ze ook niet, als iets goed is zetten deze leerkrachten een streep, echt vaag. Tenminste, ALS er al wordt nagekeken.
Gisteren trouwens nog gelachen met de picknick jongens. We kregen alle drie (Loes, Femke en ik) een kruisverhoor over Nepal, trouwen en Holland. Echt zooo grappig. Ook hebben Loes en Femke gestijldanst en dat vonden ze erg interessant.
Lieve kindertjes van de titus brandsmaschool: hoe is het met jullie? Is jullie nieuwe Juf Marjolein lief? Vast wel! Groep 3, jullie zullen al wel heeeel veel woorden kennen of niet? Ik moet nou in het Engels lesgeven, best moeilijk. Dus in Nederland ligt er sneeuw? Leeeeuk zeg, kunnen jullie een mooie sneeuwpop maken en sneeuwballen gooien (elkaar niet pijn doen he!). Dus jullie hebben mijn kaartje ontvangen? Hier is het trouwens heeel lekker weer en ik wordt steeds bruiner.
Ik ga trouwens een Nepalees uniform laten maken, vind ik wel zo netjes voor de klas en natuurlijk ook erg leuk. Foto volgt als ik de dress heb en alles goed is.
Hanna: jj trots op mij, ik trots op jou! Pff jj reist de hele wereld door! Kun je hier ook nog niet even langskomen?
Nou, ik ga mrgn nog dagje stage lopen en dan 1 dag weekend (alleen de zaterdag is holiday) maar ik wil nog ff wat doen in de bieb dus... Ohw en ik ga eten bij een vriend 's avonds en 's middags op de thee bij kindertjes die ik ken. Dus contacten bijhouden haha.
Dikke kus, anita
02 Maart 2006 - 13:45
Marleen:
Zozo meis, jij hebt het er maar druk mee.. Jammer dat die leraar zich irritant gedroeg maargoed zoals ik alles nu lees, red jij je der wel uit ;o) Suc6 der maar mee!! De foto's zijn ook errug tof!! Je kunt je der haast geen voorstelling bij maken, helemaal niet omdat hier nu een dik pak sneeuw ligt.. Ben benieuwd naar je uniform, haha!! Liefs x Marleen -
02 Maart 2006 - 19:45
Leonie:
Nou zo'n lk kun je er net bij gebruiken.. het is al niet gemakkelijk om in het engels les te geven in een vreemde omgeving en dan krijg je nog commetaar ook! Ik ben in ieder geval super trots op je, ga zo door!
Liefs Leonie -
02 Maart 2006 - 20:55
Dyanne:
anita, op de eerste plaats heel hartelijk gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder...wat was ze blij met jouw telefoontje.Ik was er bij op dat moment ,dus kan ik dat weten.Direct na jouw nog een telefoontje van Theo,dus haar dag kon niet meer stuk!!!Gaaf zeg dat de kinderen zo blij zijn met zo'n simpele sticker.Je beleeft wel wat he,als ik dat zo lees .Maar je red je vast in elke situatie,want je bent een nuchtere gellemudiger meid.Nog heel veel plezier daar bij alles wat je doet !Groetjes Dyanne -
03 Maart 2006 - 21:43
Wietske En Aletta:
hoi hoi,
daar waren we weer!! Onze computer was kapot en we zijn een weekje op vakantie geweest dus vandaar dat het even stil was aan deze kant! Maar we zijn nu helemaal bij gelezen en dus up to date.
Nog gefeliceteerd met de verjaardag van je moeder...het was wel raar hoor zonder jou!!
Hier ligt inderdaad sneeuw Aletta heeft al een sneeuwpop gemaakt!
Wat super zeg dat je in het engels les geeft knap hoor en laat die vent maar kletsen wij zijn hier hardstikke trots op jou!!
Veel succes nog en een dikke kus van Aletta (en mij natuurlijk)