Foto's en eerste stageervaring klooster
Door: Anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
20 Maart 2006 | Nepal, Pharping
Hoe is het in Nederland? Gaat alles op rolletjes? Hoor wel dat iedereen druk druk druk is! En veel veranderingen, ik ga Yasmin namelijk al niet meer herkennen thuis (Yasmin krijgt namelijk een bril!). Ik hoop dat met iedereen alles goed gaat en ik iedereen thuis weer gezond en wel mag ontvangen. Ik doe erg mn best om hier gezond te blijven en zolang ik geen vlees aanraak lukt dat wel!
Femke en ik hadden onze vuurdoop in class 7 en 9 en het vak was drama. Nou het begin was echt een drama haha. We hadden een spel bedacht maar das echt lachwekkend en aangezien ik even oud ben als de kids in class 7 en 9 voelde ik me er erg thuis haha ik moest dus constant lachen. Gelukkig was Femke erg professioneel en nam het over. Later zijn we een onderwerp voor het toneelstuk gaan verzinnen en het onderwerp is geworden 'freedom' dus wel een erg mooi volwassen onderwerp. Class KG (kinder garten), 1 en 2 hebben we laten kiezen uit Sneeuwwitje, Belle & en het beest, Aladdin en Assepoester en ze hebben Belle & en het beest gekozen. Dat wordt nog wat want ze verstaan geen tot heel weinig Engels. Ik moet het vooral doen met de 3 kinderen uit class 2 haha. Vandaag heb ik class 3 en 4 laten verzinnen en zij kwamen op een lovestory met een prins en prinses en een arme man die een magische boom verkoopt aan de prins. Klinkt vaag maar wordt vast een mooi verhaal. Class 5 en 6 hebben we morgen (geloof ik).
Drama zijn ze totaal niet gewend en het is ook heel lastig om wat voor elkaar te krijgen. Ook wordt er nooit beroep gedaan op hun fantasie en komt er weinig uit. We hopen in 4 weken een leuk toneelstuk te kunnen neerzetten, maar het belangrijkste is toch wel dat ze er zelf plezier in hebben.
Ook heb ik social studies gegeven aan class 4. Leuk klasje met 7 leerlingen, paar ettertjes maar wel leuk en een paar hele geconcentreerde boys. Ik heb uitleg gegeven over het solar system, best lastig maar we hadden mooie boeken in de bieb die ik kon gebruiken.
Later heb ik class 2 science gegeven over het menselijk lichaam en omdat ik de bieb geordend heb wist ik dat we een enorm groot human body boek hadden: ook dit kwam goed van pas. Ik merk alleen dat het Engels nog erg moeilijk is bij deze kinderen, gelukkig zijn het er maar 3 dus dat scheelt alweer. Vandaag moet ik nog Engels en Science geven aan class 2, heb nog 3 kwartier haha.
We geven ongeveer 4 uur per dag les, meer als op het Cardinal maar dat is ook fijner, heb je net wat meer te doen en aangezien het nakijken hier ook niet zoveel werk is.
Om half 5 ga ik standaard naar mn bijles meisjes, ze zijn altijd blij met mn komst en ik blijf er altijd ongeveer 1,5 uur. Meestal mis ik dan avondeten maar daar kom ik niets te kort, moet ALTIJD omelet eten en thee drinken en er komt altijd wel een bordje rijst naar boven. Gisteravond hebben we alleen weer zelf gekookt, soep met pasta en sla. Was weer erg lekker, de lama's hebben de pan van de spaghetti uitgelikt haha ze vonden het ook een succes.
Oke, nu even aan mn lieve kindjes van Titus Brandsmaschool:
Ik mis jullie ook heeeeel erg, jullie zijn echt mn liefste klasje! En als ik thuis ben kom ik zo snel mogelijk langs, oke? Dan trek ik mn mooie Nepali kleren voor jullie aan! Ik kom 20 april weer aan in Nederland. Ik hoorde van Juf Marita dat jullie mij een kaartje wilde sturen maar ik ben heel bang dat het niet meer aan komt. Ik ben hier namelijk nog maar 4 weken en ik ben heel bang dat ik dan al weg ben als de post komt. Vind het wel heeeel lief van jullie! Ik vind het ook echt tof dat jullie mijn site bijhouden en mn foto's!
Oke, ik ga mn laatste 2 klassen draaien!
Dikke kus, Anita
20 Maart 2006 - 22:18
De Striekertjes:
Hoi meisie,
Ik heb vanavond heel veel zitten lezen van jou, van al die mailjtes kun je straks mooi een boek schrijven.Geweldig!! wat een ervaringen, heel leuk om het allemaal te lezen en de foto's zijn helemaal fantastisch!!! Ben heel benieuwd straks naar je sari, kun je hier mooi an naar Schippers!!!!
Tot mails,groetjes van ons en een dikke kus, ali -
21 Maart 2006 - 08:55
Anja:
Hee! Nou eindelijk dan toch in het klooster! Hele leuke foto's hoor! Nog even en je bent al weer terug. Geniet er nog even van en hopelijk leer je ook nog wat daar gaat het tenslotte toch ook nog om. Yas zul je zeker even aan moeten wennen maar het brilletje staat haar leuk. Ze is er al helemaal aan gewend al moeten we nog weleens met man macht zoeken als ze weer eens niet weet waar ze hem af heeft gedaan. Nog even en we knopen een touwtje om haar nek! Alles ok hier je hoort verder nog wel
Groetjes Anja