Foto sari, jaja! - Reisverslag uit Pharping, Nepal van Anita Boer - WaarBenJij.nu Foto sari, jaja! - Reisverslag uit Pharping, Nepal van Anita Boer - WaarBenJij.nu

Foto sari, jaja!

Door: Anita

Blijf op de hoogte en volg Anita

21 Maart 2006 | Nepal, Pharping

Heeeey lieve mensen,

Oke, EINDELIJK mn sari foto haha. Ik vind hem zelf errug mooi staan, ook de sari van Loes en Femke gelijk. Gisteren was ons blousje klaar dus zijn we gelijk naar Apsara gegaan om het te passen en aan te trekken (wat een gedoe). We zijn een dik uur bezig geweest maar het resultaat mag er wezen of niet? Ik moet alleen nog even met mn blousje terug want hij is veels te groot en sluit dus niet mooi aan. Ik moet ook nog even van die armbanden kopen, die op de foto zijn namelijk van Apsara (ook dat is een heel gedoe om om EN af te krijgen haha).
Toen we eenmaal met sari het dorp in gingen was het hele dorp uitgerukt om ons te bekijken haha we hoorden overal ram-root-cha (heel erg mooi). Was wel heel grappig. Lastig lopen op de schoentjes aangezien ze hier geen weg kennen haha.

Vandaag hebben Loes en ik een compleet nieuw lesrooster gemaakt omdat de vorige niet goed was i.v.m. de math teacher die alleen op de laatste uren kan (en dat was niet zo ingepland). We hebben dus een compleet nieuwe gemaakt en ons zelf natuurlijk de mooiste uren gegeven. Ik ga geven:
- Social studies class 4
- Engels class 3
- Science class 2
- Engels grammatica class 6, 7 en 9 (combinatie klas)
- Drama kg, class 1 en 2
- Drama class 3 en 4
- Drama class 5 en 6
- Drama class 7 en 9

Vandaag zijn alle verhalen voor drama verzonnen en de rollen zijn verdeeld. Class kg, 1 en 2 spelen het verhaal van Belle en het Beest, class 3 en 4 een soort liefdesverhaal rondom een bal en een magische boom, class 5 en 6 spelen De gelaarde kat en class 7 en 9 spelen de oorlog tussen Tibet en China. Ze vinden het allemaal erg leuk maar zijn nog heel lacherig en verlegen omdat ze dit totaal niet gewend zijn. In 2 klassen zullen wij ook meespelen i.v.m. te weinig studenten. Wordt dus een gezellige boel vlak voor mijn vertrek want dan gaan de toneelstukken plaats vinden (komt op video).

Gisteren was ik weer bij mijn bijles gezinnetje en paps en mams waren er niet. Er was weer eens geen electriciteit (grrrrr kan ik zoooo sjag van worden!) dus het was donker. Ze hadden nog maar een halve kaars en nog de hele avond te gaan en paps en mams hadden geen geld achter gelaten. Ik heb ze dus 10 roepie (10 eurocent) gegeven om 4 kaarsen voor te kopen maar dat wouden ze eerst niet aannemen. Gelukkig pakte ze het uiteindelijk.
Ze lieten me ook hun nieuwe kleren zien, nou ja ' nieuwe ' kleren. Ze waren zooo trots terwijl er gewoon gaten en foutjes in zaten (waren dus twee de hands) maar ze waren er zooo blij mee, echt fijn om te zien.
Zaterdag nemen we de 2 meiden en hun broertje mee naar Kathmandu en ze willen heeel graag op het dak van de bus zitten dus dat gaan we zeker doen. Ook gaan we pizza met ze eten. Ik heb er erg veel zin in, zijn zulke leuke lieve kids.

De meiden vertelde dat er bij hun op school echt gemept werd, soms tot bloedens toe. Ze liet me zelfs een wondje zien dat haar leerkracht had veroorzaakt... Onvoorstelbaar is het niet?

Ik had nog helemaal niet verteld over J-J's verjaardag. Zaterdag zijn Femke en ik vroeg richting Kathmandu gegaan en vervolgens gelijk taxi naar Boudha. We hebben de hele kamer en een tafeltje buiten versierd voor J-J. Daar een feestmuts en kaart achter gelaten. Vervolgens moesten we naar Kathmandu om zijn taart op te halen: een prachtige hartjestaart. Hij rook ontzettend zoet maar smaakte eigenlijk niet echt zoet, eigenlijk naar niks. Toch was het erg leuk!

Trouwens, duimen jullie morgen allemaal voor me? Ik moet namelijk engels grammatica aan class 6, 7 en 9 geven. Engels grammatica vind ik al heel moeilijk, laat staan uitleggen en dan ook nog eens aan leeftijdsgenootjes haha. Der is zelfs een leerling OUDER dan mij. Toch denkt Loes dat ik het aan kan en het superrr ga doen dus dat hopen we dan maar! Vind het erg spannend...

Oke, genoeg voor vandaag, nu eerst een persoonlijke mail aan mn lieve broer!

Hele dikke kus voor IEDEREEN die zo meeleeft!

Liefs, mij

• 21 Maart 2006 - 13:49

Elles:

Ooooh! Echt supermooi! (Die van jou vind ik het mooiste trouwens, rood is super!!!) Als ik jou was zou ik nog even opnieuw een foto van jullie drieen laten maken (als t kan) want volgens mij is die een beetje onscherp. Das zonde als je weer thuis bent... Maar echt heel erg mooi!
    Mooi trouwens dat je stage in het klooster nu begonnen is. Veel plezier met toneellessen geven!
    -xxx- Elles

• 21 Maart 2006 - 17:53

Leonie:

Je hoort er al helemaal thuis, niet meer van echt napalees te onderscheiden!!! Mooi hoor! Veel succes morgen, Kus Leonie

• 22 Maart 2006 - 09:37

Elles:

Leuke colour festival foto's, hahaha. Je bent echt rood ja! Past mooi bij je sari, hihi.

• 22 Maart 2006 - 12:21

De Buletjes:

Hey Anita ... Alles goed met jouw? We hebben de foto's van jouw bewonderd. Je staat er leuk op. Met ons is alles goed. Het is hier denk ik kouder dan bij jouw, maar als je straks weer terug bent, dan is het vast hier ook mooi. Nog bedankt voor je leuke kaart. Lieve groetjes Harry Hanita Mike Ryan, en een grote poot van Senna