Wat dingetjes lesgeven - Reisverslag uit Pharping, Nepal van Anita Boer - WaarBenJij.nu Wat dingetjes lesgeven - Reisverslag uit Pharping, Nepal van Anita Boer - WaarBenJij.nu

Wat dingetjes lesgeven

Door: Anita

Blijf op de hoogte en volg Anita

24 Maart 2006 | Nepal, Pharping

Hallo lieve mensen uit Nederland,

Hier weer een berichtje uit het verre Nepal. Vandaag paar dingetjes te vertellen (in het klooster al ff op papier gezet voor het geval ik het vergeet).

Oke, ik begin bij het stampot maken. Ik snap nu waarom ze in Nederland kant en klare zakken worstels en uien verkopen. Wat een gedoe om ALLES zelf te wassen en te schillen! Er liep vervolgens ook een muis rond over het aanrecht, ieeeel, ik echt enorm gillen maar het maakte niet echt indruk op de muis helaas. De stampot was erg lekker (het overige is naar de lama's gegaan en sommige vonden het errug lekker).

Ik heb van een aantal mensen tandpasta en tanderborstels meegekregen en heb die verdeeld over mijn klassen. Sommige klassen waren er erg blij mee maar sommige dachten volgens mij ook van ' eeuuhhh wat moeten we hier mee ' Maar de meesten vonden het superrr.
Ook heb ik van mn broer vitamine potten meegekregen voor de kids en we hebben besloten alle klassen langs te gaan om half 10 en half 2. Zo komen alle lama's aan hun dagelijkse vitamines en zijn we er zelf bij dat het ingenomen wordt. Vanmiddag zijn we begonnen en ze vonden het maar gek en sommige vonden het vies.

Ik merk dat ik in het begin erg op zag tegen het lesgeven aan de lama's omdat het contact gewoon niet optimaal was. Maar gelukkig valt het allemaal hartstikke mee en is het hartstikke leuk! De lama's worden met de dag vrijer en gezelliger.

Ik moest gisteren ook weer lesgeven aan class 6, 7 en 9 en we hadden tijd over dus ik wou een voorstelrondje doen (naam, leeftijd, geboorteplaats enz...) maar niemand zei iets. Ze lachten een beetje en waren echt enorm verlegen. Maar het gekke was, als er dan iemand begon te praten kreeg ik ook gelijk het hele levensverhaal te horen (gestorven ouders enz...)

Ik geef ook les aan class 1 en 2 maar deze bevinden zich in 1 en dezelfde ruimte (class 2 heeft namelijk maar 3 leerlingen). Het irritante is alleen dat class 1 een heeeel groot deel van de dag geen les heeft maar toch in het lokaal moet doorbrengen. Opvallend is alleen dat ze wel muisstil zijn, je hebt echt geen last van ze. Toch vind ik het frustrerend om te zien dat ze helemaal niks doen. Ik heb dus nog wat spelletjes die ik ze denk ik maar ga geven, dan doen ze toch wat.
Alle klassen die geen les hebben moet toch gewoon in hun lokaal zitten. Tussenuren worden dus niet gezellig in kamers of lekker buiten doorgebracht zoals in Nederland.

Ik heb trouwens gisteren mijn eerste gezichtsmaskertje genomen, echt puuuuur genieten! Hahaha ja was echt heel fijn. Ik heb er dus nog 1 en die bewaar ik nog een paar dagen. Waaa echt heeeerlijk, de douche was zelfs warm!

Van de week moesten Loes en ik drama geven aan class 7 en 9. Wij wachten en wachten maar niemand kwam. Wat bleek nou? Ze hadden puja ergens dus geen les. Echt apart maar ja, ze zijn in eerste instantie lama en vervolgens student, alles van het lama leven gaat dus voor het schoolleven. Raar toch eigenlijk? Maar toch ook wel logisch haha.

Morgen hebben we ons 'weekend' en gaan we een dagje weg met mn bijles kindjes naar Kathmandu. We gaan eerst bij hun oom langs, vervolgens shoppen, pizza eten en daarna de lijkenverbranding bekijken. Ik heb er erg veel zin in, lijkt me gezellig. Ik moet namelijk nog een leuke broek en shirtje shoppen en nog wat laatste souveniertjes.

Nou, internet is errug traag en ik heb beloofd bij mn bijlesmeisje 1 of ander tv programma te gaan kijken dus ik ga stoppen!

Hele dikke kus, Anita

• 24 Maart 2006 - 13:40

Ilona:

Haha, de hutspot is dus écht met eigen handen gemaakt en zal daardoor vast ook stukken lekkerder gesmaakt hebben!
    Lijkt me zo leuk om dingetjes aan de kinderen te kunnen uitdelen. Grappig van die tandenborstels en tandpasta, dat is voor ons iets heel normaals! :)
    Maarten en ik willen in Thailand ook dingetjes uitdelen, aan de kinderen van de bergstammen. Lijkt me echt leuk om te doen!
    Hé meis, fijn weekend. En geniet van de laaste paar weekjes daar! (Ik mis het 'echte' kletsen wel hoor ;))Tot snel.
    Liefs...

• 24 Maart 2006 - 14:30

Anita:

hey aninta

hoesy leuke foto,s

• 25 Maart 2006 - 07:05

Elles:

Hiiii! Hoe was je dag vandaag in the big town? Heel Kathmandu leeg gewinkeld? Haha. Tot mails!
    Liefs, Elles

• 02 April 2006 - 15:32

De Striekertjes:

Veel plezier in Kathmandu, we lezen/horen nog wel of het gezellig was bij de "lijkverbranding"