Stappen in Kathmandu
Door: Anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
01 April 2006 | Nepal, Pharping
Net terug uit Kathmandu. Vrijdagmiddag na mn laatste les (15.30) zijn we richting bus gelopen en hebben we de bus gepakt naar Kathamandu, hotel opgezocht (nou ja, hotel?! een slaapruimte). We zijn onze spullen gaan uitpakken en vervolgens het avondleven van Kathmandu ingegaan. Begonnen in een cafetje waar we cocktails en bier gedronken hebben. Daarna zijn we lekker luxe gaan eten (voorgerecht, hoofdgerecht EN nagerecht). Was echt een superrrr restaurant dat bekent staat om de toeristen haha.
Daarna zijn we wat gaan drinken in een pub en geeindigt rond 22.30 in een discotheek. ECHT een discotheek, niet Nepalees ofzo, echt een mooie discotheek. Het begon langzaamaan drukker en drukker te worden en op een gegeven moment stond de dansvloer vol! Het was erg gezellig, zooo grappig om te zien hoeveel verschillende mensen er komen (toeristen maar ook lokale bevolking). Opvallend is dat toeristen gratis naar binnen mogen en lokale bevolking moet betalen.
Om 03.15 waren we terug in het hotel: nogal moe maar voldaan. Na 2,5 maand eindelijk weer een keertje echt stappen, heerlijk.
Vandaag hebben we uitgeslapen (10.00) en zijn daarna ergens op een dakterras gaan ontbijten: toast met kaas en bacon, ook dit was erg lekker.
Vanaf dat moment is het shoppen begonnen: armbanden voor bij sari, tika voor bij sari, dingetje voor in het haar voor bij sari, souveniertjes voor een aantal mensen, leuk cadeautje voor mezelf (kan niet zeggen wat want heb het ook voor iemand anders haha), boodschappen omdat we in Pharping de winkels ongeveer leeg hebben gekocht (pindakaas: nergens meer te krijgen haha).
De afgelopen 2 dagen heb ik me wat minder gevoeld wat betreft gezondheid maar nu gaat het weer beter, beetje zwakjes maar een nacht goed slapen doet me vast goed.
Nog even over het klooster en het lesgeven. Hier het rooster van de lama's is als volgt:
06.15 Opstaan
06.30 Puja (bidden)
08.30 Klusjes (eten helpen klaarmaken, kamers opruimen, vegen enz...)
09.30 Lessen beginnen
11.30 LUNCH BREAK (de jongsten gebruiken deze tijd om even te slapen)
13.30 Lessen
15.30 TEA BREAK
15.50 Lessen
17.10 Einde lessen
17.30 DINNER
18.00 Huiswerk uurtje
19.30 Puja
20.30 Klaar en tijd voor jezelf (meeste kinderen gaan nog even naar de kantine (nou ja, hutje) en de jongsten gaan gelijk naar bed)
Voor de jongsten (4 jaar) vind ik de dagen veels te lang, gelukkig hebben ze tussen de middag tijd om te slapen en worden ze vaak gematst met klusjes doen. Deze tijden zijn van zondag tot en met vrijdag: niet 1 korte dag.
De toneelstukken vorderen, de teksten zijn allemaal uitgeschreven en gekopieerd en iedereen weet wat ie moet doen en zeggen. KG, class 1 en 2 hebben we besloten dat ze alleen spelen en wij (Loes, Femke en ik) doen de stemmetjes. De andere klassen doen erg hun best en class 7 en 9 is vooral heel leuk omdat die vorig jaar ook al een play hebben gemaakt.
De lama's worden zo leuk vrij. Sommige komen elke dag even in onze kamer om rond te neuzen (foto's en kaarten zijn erg interessant) en het is gewoon leuk om 's avonds in het klooster te zijn. Er is Tashi met een rat die weet dat ik als de dood voor dat ding ben haha. Soms heeft ie hem helemaal niet en doet ie als of. Ook hebben we Norbu die al bijna een week ziek is, hij mist gewoon een beetje moederliefde denken wij. Net, toen we even in het klooster waren om AL onze spullen te dumpen, zag ik hem rondlopen en zwaaide hij vrolijk: hij is gelukkig weer beter.
Ik moet zeggen dat ik wel steeds meer behoefte heb aan mijn eigen vertrouwde mensen, om alles te vertellen, alles te laten zien. Wil zo graag mn mams mn sari showen, met mn paps boterkaarsjes in elkaar knutselen, thee drinken bij ome Frits, lekker stappen met mn vriendinnen en alle andere gezellige dingetjes... En AL mn souveniertjes uitdelen (hopelijk heb ik het goed gedaan).
Ook trekken Loes en Femke meer met elkaar op, wat niet erg is, maar dan verlang je alleen maar meer naar je eigen vertrouwde mensen.
Ik moet nu stoppen, wil mn paps en mams nog ff mailen en het internetcafe sluit bijna.
Hele dikke kus, mij
01 April 2006 - 23:08
Mama:
hey meid ,ik ben ook heel benieuwd naar je prachtige sari,doe je hem aan als we je ophalen van Schiphol?Wij zijn ook blij hoor dat je weer op huis aan komt, om alles te vertellen,maar vooral voor de cadeautjes.(ha ha ha)Dikke kus papa en mama