Vliegtijden - Reisverslag uit Pharping, Nepal van Anita Boer - WaarBenJij.nu Vliegtijden - Reisverslag uit Pharping, Nepal van Anita Boer - WaarBenJij.nu

Vliegtijden

Door: Anita

Blijf op de hoogte en volg Anita

02 April 2006 | Nepal, Pharping

Hallo hallo,

Hier ben ik alweer. Zomaar een keertje electriciteit op dit uur, erg bijzonder haha. Nog wat dingetjes te vertellen ondanks het grote verhaal van gisteravond. Om te beginnen mijn vliegtijden en vluchtnummers. Over 18 dagen kom ik alweer op Genemuiden aan dus vandaar:

20 April 07.45 Kathmandu - Bahrain GF209
20 April 12.45 Bahrain - Londen GF3
20 April 20.25 Londen - Amsterdam KL1028

Ik kom ongeveer om 22.30 in Amsterdam aan.
Mijn mama vroeg me aan de telefoon of al zin heb om weer te gaan vliegen. Heb al zo'n 6 keer gevlogen nou (met overstappen en binnenlandse vluchten ineen) dus vliegen is niet heel bijzonder meer (jaja klinkt heel verwend, ik weet het haha) Ook heb je hier afscheid genomen van het klooster en alle bekenden van het dorp, wat toch wel wat tranen gaat kosten denk ik en wil je ontzettend graag weer lekker naar huis om je eigen mensen weer in de armen te sluiten. Dus laat de terugweg beter verlopen dan de heenweg haha.

17 April gaan de toneelstukken plaatsvinden in het klooster. We hopen dat ze er dan klaar voor zijn haha. We gaan als afscheid ook voor de lama's koken, pasta, dat vonden ze namelijk het lekkerst tot nu toe. In het dorp geven we een tea party voor alle bekenden, dat houdt in: een grote tent, heel veel thee en Nederlandse pannekoeken. 's Avonds houden we nog een dance party voor een paar mensen die ons het meest dierbaar zijn.

Ik hoop zoooo dat mn pakketjes en laatste kaartjes nog op tijd zijn, zou jammer wezen dat mensen die voor niks hebben gestuurd. Het is lang onderweg dus het moet haast wel de komende dagen binnen komen. Anders kan ik Loes er vast blij mee maken maar ik heb het liever zelf natuurlijk haha.

Nog vergeten te vertellen gisteren is dat Loes een massage heeft genomen. Niks voor mij, zo'n vieze Nepalees aan me maar Loes vond het erg fijn. Ze nam de back massage en koste 500 roepies (iets meer dan 5 euro). Lig je dan.... Daarna wouden Fem en Loes waterpijp roken (ook helemaal niks voor mij) maar dat kon niet omdat ze slecht tabak hadden haha.

Vandaag heb ik drie lessen:
- Social studies (class 4): een les over gebergten, welke regio's enz... Erg saai stuk dus ik geef ze een samenvatting er over.
- Engish (class 3): een sprookje lezen en ik heb nog leuke werkkaarten met verschillende opdrachten.
- Science (class 2): we zijn tot nu toe ontzettend snel gegaan dus ga ik herhalen. Ik geef ieder een onderwerp (menselijk lichaam, bloemen/planten en dieren) en daar moeten ze iets over knutselen wat ze erover geleerd hebben. De volgende les kunnen ze het dan 'presenteren' en kan het opgehangen worden in de klas.

Vanmorgen erg gelachen met het hoofd van de klooster. Volgens ons is ie een beetje dement, hijs al oud en kan alleen tibetaans dus we kunnen geen woord met hem wisselen. Vanmorgen heb ik mijn laatste masker gebruikt en liep dus wat heen en weer in mn kamer (met de kamerdeur open) en hij liep er langs. je had um moeten zien kijken, ik lag helemaal in een deuk. Een jongen van class 9 stond erbij en moest heeel erg lachen om de reactie van die ouwe haha. Later in de bieb vroeg ie wat ik toch in vredesnaam op mn gezicht had. Tja, hoe leg je dat uit?! "It is good for your skin" heb ik maar gezegd.

Gisteravond trouwens balen toen we thuis kwamen. Ik had vrijdagochtend mn was in de wasmachine gedaan maar halverwege viel de stroom uit, dus ook de wasmachine. vlak voor vertrek heb ik hem weer aan gedrukt (in de hoop dat iemand het voor me zou ophangen). Toen we terug kwamen zat mn was in een teil naast de wasmachine, waaronder mn beddegoed. Snel opgehangen en het heeft 2 uurtjes kunnen drogen. Gelukkig was het droog maar echt kut dat niemand ff zo sociaal is om ff je was op te hangen.

Liefs xxx Anita

• 02 April 2006 - 08:49

Ome Henk:

Hallo Anita je mailtjes gelezen heb net een mailtje van Hanna gekregen die zit nu in Vietnam ze doet nog drie landen aan en dan zet ze weer voet op nederlandse bodem.Hartelijke groeten van Oma ze is bij ons i.v.b. onze verjaardagen ze maakt het weer goed, vanmiddag komen je ouders.Succes verder en tot horens ,Groetjes Oom Henk

• 02 April 2006 - 13:10

Yasmin:

hoi anita hoe gaat het met jou??? met mij gaat alles goed veel plijzier doei 9 kusjes + + + + + + + + + van yasmin

• 02 April 2006 - 16:09

De Striekertjes:

Hoi Aniet, ja je tijd in Nepal schiet al weer op, wat zul je een grote rugzak hebben om al je ervaringen in te stoppen. Er volgt nog een mail hoor om even bij te schrijven van onze kant.
    doegie!!!